Paprika gevuld met varkensvleesreepjes

Geplaatst op woensdag 23 juni 2021 @ 15:55 , 109 keer bekeken


Paprika gevuld met varkensvleesreepjes
Macaroni
Kropsla

2 rode paprika's
1 ui, in partjes
1 el olijfolie
400 gr. varkensvleesreepjes
1 blikje tomatenpuree a 68 gr.
1 tl paprikapoeder
1 bosuitje, in ringetjes
75 gr. belegen kaas, geraspt
---------------------------
Was de paprika's en kook ze 7 minuten in ruim water met zout. Spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken.
fruit de ui in de hete olie, op een halfhoog vuur, in 5 minuten goudgeel en glazig.
Voeg de vleesreepjes toe en bak ze al omscheppend mooi bruin en gaar. Voeg de puree en 1/2 dl water toe en breng alles op smaak met het paprikapoeder en peper en zout. Schep de bosuitjes erdoor.
Snijd de paprika's overlangs en door de steel middendoor, verwijder de zaadlijsten maar laat het steeltje eraan zitten. Vul de helften met het vleesmengsel en leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal.
Strooi de kaas erover en laat de paprika's in een voorverwarmde oven 200C in 15 minuten gratineren.

Lekker met macaroni en kropsla.


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: