Kip met kerrie-ananassaus

Geplaatst op woensdag 23 juni 2021 @ 16:03 , 112 keer bekeken



Kip met kerrie-ananassaus
Sperziebonen
Aardappelen

1 kg aardappelen
4 kipfilets
3 el vloeibare boter
750 gr. sperziebonen, gebroken
1 zakje Maggi kerriesaus aa 40 gr.
1 blikje ananasschijven a 4 stuks
-------------------------
Kook de aardappelen gaar en giet ze af.
Bestrooi intussen de kip met peper en zout en bak ze in het vloeibare bakvet aan beide kanten bruin en in 15 minuten gaar.
Kook de boontjes in water met zout in 7 minuten beetgaar en giet ze af.
Giet de ananas af maar vang het sap op. Snijd de ananas in kleine stukjes. Vul het sap aan met water tot 2 1/2 dl.
Roer het sauspoeder er met een garde door en breng de saus al roerende aan de kook.
Roer de ananas erdoor en laat de saus 5 minuten op een laag vuur zachtjes koken.
Serveer de kip met de saus, de sperziebonen en de aardappelen.
 


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: